Eerste hondenweide is klaar voor gebruik.

Door Sofie Joosen op 21 juni 2018, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Duffel

De gemeente Duffel kent veel groen en open ruimte waar baasjes graag met hun hond gaan wandelen. Het is echter verplicht om je hond aan de leiband te houden. Daarom besliste de gemeente een hondenweide inrichten ter hoogte van de Standplaats en de Gele Weg. Daar kunnen de honden vrij rennen zonder dat hun baas het risico loopt op een boete. De hondenweide is nu bijna voltooid en kan dus naar hartenlust gebruikt worden.

Sofie Joosen (N-VA), bevoegd voor Dierenwelzijn is heel blij met de nieuwe hondenweide : ” Duffel telt veel hondeneigenaars. Met deze eerste hondenweide komen we tegemoet aan hun terechte vraag naar een plaats waar de honden vrij kunnen rondlopen. Terwijl de honden ravotten kunnen de baasjes een praatje met elkaar slaan. Daarom is de weide uitgerust met zitbanken. We werken nog verder aan de verdere inrichting maar de weide is al wel opengesteld.”

Vanzelfsprekend is de weide uitgerust met hondenpoepvuilbakken. De weide meet 70 bij 30 meter en de ingang is voorzien van een dubbele poort.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is