Stap en Trap met Vera tijdens de week van de mobiliteit

Door Sofie Joosen op 15 september 2017, over deze onderwerpen: Duffel

De gemeente Duffel organiseert tijdens de week van de mobiliteit van 16 tot en met 22 september de actie Stap en Trap met Vera. Wanneer je tijdens de week van de mobiliteit met de fiets of te voet naar de winkel gaat, ontvang je van de deelnemende handelaar een stempel op je Stap en Trap spaarkaart. Met een volle spaarkaart maak je kans op leuke prijzen. De hoofdprijs is een nieuwe fiets.

Met deze Stap en Trap-actie promoten we het met de fiets of te voet winkelen bij onze lokale middenstand. Een belangrijke mix, want zonder een voldoende aanbod aan lokale winkels zullen meer mensen met de auto gaan winkelen en wordt de druk op onze wegen, verkeersveiligheid en het milieu nog groter. De Stap en Trap-actie slaat ook bij de winkeliers aan, want bijna 50 lokale handelaars nemen aan de actie deel. “Alle acties die het lokaal winkelen ondersteunen, moedigen we uiteraard graag aan. We geven dan ook met plezier een stempel aan onze stappende en fietsende klanten, zodat ze kans maken op één van de mooie prijzen,” zeggen Stéphanie Mal en Dirk Broes, voorzitters van de twee Duffelse middenstandsverenigingen.

De bijna 50 deelnemende handelaars zijn te herkennen aan de Stap en Trap affiche voor hun raam. Volle spaarkaarten kunnen afgegeven worden in het gemeentehuis, de bibliotheek, het zwembad of de Spar in de Mijlstraat. De eerste 200 deelnemers ontvangen een ik-zén-van-Duffel-tas. Deze actie past binnen de doelstellingen van het gemeentelijke Klimaatactieplan om de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 in Duffel te verminderen. Vera, de mascotte van het Duffels klimaatactieplan is dan ook opnieuw van de partij. Zij promoot immers alle Duffelse acties, die de gemeente onderneemt om de CO2-uitstoot in Duffel te verminderen. Vera staat voor Vernieuwend, Energiezuinig, Recycleerbaar en Altijd dichtbij.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is