Vlaams minister Ben Weyts deelt allereerste uniforme huisdierstickers uit in Duffel

Door Sofie Joosen op 13 augustus 2018, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Duffel


In mei lanceerde Vlaams Dierenminister Ben Weyts de uniforme huisdiersticker, die dierenlevens moet redden bij noodsituaties. Op maandag 13 augustus kwam de minister deze stickers persoonlijk overhandigen in Duffel.

De huisdiersticker moet in één oogopslag duidelijk maken welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de hulpdiensten in het geval van brand ook de huisdieren kunnen redden. Er zijn nu heel wat verschillende stickers in omloop. Soms bestaan er zelfs verschillende varianten binnen dezelfde brandweerzone. Minister Weyts geeft steden en gemeenten nu de mogelijkheid om in te tekenen op een uniforme huisdiersticker die gedrukt wordt op kosten van de Vlaamse overheid. De lokale besturen moeten dan enkel nog instaan voor de verdeling.

De gemeente Duffel tekende in op de actie van de uniforme huisdiersticker. Minister Weyts overhandigde op maandag 13 augustus de eerste huisdierstickers aan schepen van dierenwelzijn Sofie Joosen. Burgers kunnen de huisdierstickers vanaf dinsdag 14 augustus gratis komen afhalen aan de onthaalbalie in het gemeentehuis.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is