Smoutebollen voor de Duffelaars

Door Sofie Joosen op 29 januari 2022, over deze onderwerpen: Duffel
Burgemeester Sofie Joosen deelt smoutebollen uit

Geen nieuwjaarsreceptie van N-VA Duffel maar wel een succesvol alternatief. Burgemeester Sofie Joosen deelde met de N-VA-schepenen Isabel Glorie en Dirk Broes en voorzitter Walter Sels smoutebollen uit aan de Duffelaars. Januari is traditiegetrouw de maand van de nieuwjaarsrecepties. Menig Duffelaar organiseert of bezoekt dan nieuwjaarsrecepties van zijn of haar verenigingen of buurt. Door de coronapandemie moesten heel wat van deze gezellige ontmoetingsmomenten geannuleerd worden. Ook de nieuwjaarsreceptie van N-VA Duffel kon dit jaar dus niet plaatsvinden maar daar vonden we een oplossing voor. En het initiatief werd duidelijk gesmaakt. Meer dan 1.000 smoutebollen gingen over de toog.

Smullen maar

“Het was de eerste keer dat we deze smoutebollenactie organiseerden dus wisten we niet goed wat we moesten verwachten. We zijn dan ook ontzettend blij om zoveel Duffelaars te hebben mogen verwelkomen. We zagen heel wat vertrouwde gezichten maar ook veel nieuwe. De jeugd kon het initiatief eveneens duidelijk smaken en tekende massaal present. Alleen maar blije gezichten, de leuke reacties waren hartverwarmend.”, aldus burgemeester Sofie Joosen.

Vorig jaar mochten de N-VA-leden nog een fles cava in ontvangst nemen als nieuwjaarscadeau. Dit jaar kozen we voor een actie waar alle Duffelaars van konden genieten. Tussen 12 en 15 uur bakte het befaamde smoutebollenkraam Storms-Thijs maar liefst meer dan 1.000 smoutebollen voor de Duffelaars.

“Een pak smoutebollen als afsluiter van een bezoek aan de kermis is een mooie en gekende Vlaamse traditie. We kozen dan ook voor een smoutebollenkraam dat al vele generaties meegaat. Met deze actie willen we de Duffelaars een zakje warmte en lekkernij aanbieden. Aan de opkomst te zien is dat zeker gelukt”, zegt mede-organisator en bestuurslid Kristoff Van Genechten. “We missen het gezellig samen zijn onder vrienden en familie. Op onze nieuwjaarsrecepties heerst er altijd een aangename en uitgelaten sfeer. We wilden met deze actie de Duffelaars een hart onder de riem steken en tonen dat de N-VA Duffel aan hen denkt”, besluit voorzitter Walter Sels.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is