Gele papier- en kartoncontainers op komst

Door Sofie Joosen op 2 mei 2022, over deze onderwerpen: Duffel
Gele container voor papier en karton

Op zoek gaan naar geschikte dozen, rondvliegend papier op straat of zware natte pakken karton behoren binnenkort tot het verleden in onze gemeente.
Vanaf het najaar zullen alle Duffelaars de gele papier- en kartoncontainer kunnen gebruiken. Het lokaal bestuur Duffel en IVAREM slaan hiervoor de handen in elkaar. We kregen alvast heel wat positieve reacties.

De nieuwe container levert heel wat voordelen op en is bovendien gratis. De ophaling van het papier en karton zal gebruiksvriendelijker en ordelijker kunnen verlopen, zowel voor de Duffelaars als voor de ophalers. Duffel is de eerste gemeente in het werkingsgebied van IVAREM die ingaat op het aanbod. Een zeer gunstige evaluatie van het proefproject in Berlaar kon het gemeentebestuur mee overtuigen om de containers ook in Duffel in gebruik te nemen.

“Momenteel bieden onze inwoners hun papier en karton nog aan door het te verzamelen in dozen of samen te binden in pakketjes”, zegt schepen van milieu Isabel Glorie. “Bij regenweer of harde windstoten kan dat problemen geven en moeten we onze diensten uitsturen om mee op te ruimen. Met een papiercontainer vermindert het zwerfvuil en de overlast en moet er niet meer met zware of natte dozen gesleurd worden: een groot voordeel waardoor de ophaling veiliger en minder belastend verloopt voor de ophalers.”

We hopen om vanaf 1 november 2022 de handige gele papier- en kartoncontainers in de praktijk te kunnen invoeren. Ieder gezin krijgt standaard een formaat van 240 liter geleverd, maar heeft de mogelijkheid om nadien een ander formaat aan te vragen. De ophaling vindt, net zoals nu, om de vier weken plaats. Ook de mogelijkheid om papier en karton op het recyclagepark aan te bieden, blijft bestaan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is